Idrettsfesten 26. oktober 2013: Lars-Erik Berge ble æresmedlem og Jon Inge Solberg fikk Arne Berges minnepris

Det var stor stemning i Bøndernes hus lørdag 26.oktober. Da arrangerte hovedstyret idrettsfest, i anledning 80-årsjubileumet den 7. mai i år og for å gjøres ekstra stas på noen utvalgte personer som har gjort stor innsats for klubben. Se bildene fra festen nederst på siden! 

DSC 1082LarsErik2013   DSC 1067JonInge2013
Lars-Erik Berge - æresmedlem i Hærland IL             Jon Inge Solberg fikk overrekt Arne Berges minnepris av Per-Arne Berge

Lars-Erik Berge ble æresmedlem
Lars-Erik Berge ble helt fortjent utnevnt som æresmedlem av Hærland IL, den høyeste utmerkelsen man kan få i klubben. De fleste av gjestene hadde fått informasjon om dette på forhånd og vi hadde alle glede av å følge med på ansiktsuttrykket til Lars-Erik under opplesing av begrunnelsen for tildelingen, før noe navn eller hva som skulle skje var blitt nevnt. Begrunnelsen ble fremført av Reidar-Otto Andersen og Per-Arne Berge og var naturlig nok fyldig og lang. Kort oppsummert ble det fremhevet følgende: Lars-Erik har bakgrunn som aktiv både i fotballen og som skiløper og oppnådde tidlig gode resultater i skisporet, bl.a. som kretsmester. På fotballbanen har han vært aktiv i mange år og han et visst antall hundre kamper for A-laget, både som spiller og trener. Han har hatt flere verv i både fotball- og hovedstyret inkludert som leder, han har ansvar for klubbens nettsider og han har vært en pådriver for den årlige Bygdekampen. De siste åra har hovedengasjementet vært som trener for G2001, en oppgave han tar veldig seriøst og bruker et betydelig antall timer pr uke på. (Hele begrunnelsen vil snart bli lastet opp på denne siden.)
Prisen ble overrakt av leder for hovedstyret Marianne Tvermyr Holmen. Etter tildeling ble det lest opp gratulasjonsmeldinger fra ordfører Erik Unaas og fra Østfold fotballkrets. For oversikt over tidligere æresmedlemmer se her.

Jon Inge Solberg fikk Arne Berges minnepris
Det var en person til som ble veldig overraska denne kvelden, nemlig vår kasserer i hovedstyret og fotballstyret Jon Inge Solberg, som mottok Arne Berges minnepris. I begrunnelsen ble det fremhevet at Jon Inge har vært fotballstyrets og hovedstyrets kasserer i henholdsvis 14 og 9 år. Han har skjøttet og skjøtter sine verv på en utmerket måte og han er en viktig ressurs for klubben. Hans trofaste engasjement, på tross av at han selv ikke har vært aktiv utøver eller har hatt barn som har vært det, står det stor respekt av og gjør innsatsen spesielt imponerende. En ordentlig lojal utflytta Hærlending dette! Prisen ble overrakt av Per-Arne Berge og bestod av en gavesjekk på 3000 kr og en innramma diplom. For oversikt over tidligere mottakere av Arne Berges minnepris, se her.

Det var i tillegg utdeling av bragdmerker. Wenche Høytomt (ikke til stede) og Gunn-Ellen Dybvik ble tildelt henholdsvis gull- og sølvmerket for sin innsats for skigruppa gjennom mange år, både i styret og i arrangementskomiteen. Bente Hammersborg Myhre (ikke til stede) fikk bronsjemerket for sin innsats for fotballgruppa, som økonomi- og kioskansvarlig for G2001 gjennom flere år.

Selv om vi hadde ønsket oss flere festdeltakere enn de 46 som hadde meldt seg på denne store kvelden i Bøndernes hus, var det ikke noe å si på stemningen og innsatsen på dansegulvet. Det var også spesielt hyggelig at hele sju av åtte æresmedlemmer var blant kveldens gjester. Bandet Rix Duo gjorde sakene sine bra på scenen og spilte dansbarmusikk for enhver smak og alder. Rett og slett en vellykket helaften!

Hærland 27. oktober 2013,
Marianne Tvermyr Holmen

Share